Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
MAMA, TATA&... mYSELF? « Książki « Wspomnień czar « kto pamieta kredki z misiem?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kto pamieta kredki z misiem?  (Przeczytany 2770 razy)
justa
Administrator
Nowy użytkownik

« : 28 Lipiec 2008, 18:10:41 »

Chwilowo jestem w Polsce i oto co mnie wbiło w ziemię. Otóż, kiedy weszłam do empiku (potem do drugiego i trzeciego) oczom mym ukazały sie kredki w żółtym pudełku z misiem. Miałam takie kredki!!!

A obok nich na półce leżał sobie Krecik (znowu modny), breloczek z Makową Panienką (jeszcze nie modny, ale to pewnie kwestia czasu - z taką kiecką?!) i zestawy filmów z lat minionych. Empik świętuje swoje kolejne lecie. I dobrze. Fantastycznie, że w taki sposób.

A kredek nie kupiłam, bo i tak dzieci by mi je zabrały...
« Ostatnia zmiana: 28 Lipiec 2008, 18:17:28 wysłane przez justa » Zapisane
DR_Admin
Administrator
Użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 28 Lipiec 2008, 18:50:08 »

O kultowych przedmiotach codziennego użytku można by pisać i pisać.
(a propos, łza się w oku kręci, ale zobaczcie sami - http://www.polskaludowa.com/ )

Jeżeli miałbym odnieść "tamte" czasy do tego, co mi brakuje, a jednocześnie zahaczyć o książki, to z pewnością żal mi kilku wydawnictw, które umarły śmiercią naturalną, m.in.: MAW, KAW, Horyzonty, a także kilku tytułów gazetowych: Świat Młodych, Sztandar Młodych i takie tam... Już nawet Świerszczyk dzisiaj nie jest taki sam (a Płomyczek, to chyba w ogóle nie wychodzi)... szkoda.
justa
Administrator
Nowy użytkownik

« Odpowiedz #2 : 28 Lipiec 2008, 18:54:53 »

Ale MIŚ nadal wychodzi!!!  I to jaki!
Danio
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 30 Lipiec 2008, 11:58:49 »

Chwilowo jestem w Polsce i oto co mnie wbiło w ziemię. Otóż, kiedy weszłam do empiku (potem do drugiego i trzeciego) oczom mym ukazały sie kredki w żółtym pudełku z misiem. Miałam takie kredki!!!

A obok nich na półce leżał sobie Krecik (znowu modny), breloczek z Makową Panienką (jeszcze nie modny, ale to pewnie kwestia czasu - z taką kiecką?!) i zestawy filmów z lat minionych.

Jeśli lubisz takie rzeczy i chcesz poogla.dac nie "reprodukcje", ale oryginały Uśmiech zajrzyj tutaj:
www.muzeumdobranocek.pl/

Stronę (i ogromną kolekcję) prowadzi prawdziwy pasjonat, który sam to wszystko zgromadzil w wolnym czasie. Podziwiam go Uśmiech) I lubię się tak czasem cofnąc w czasie Uśmiech
obywatel
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 01 Sierpień 2008, 22:48:48 »

(...) żal mi (...) kilku tytułów gazetowych: Świat Młodych(...)

Ech, łza sie w oku kreci: http://www.swiatmlodych.republika.pl/

Piotr Słotwiński
http://www.slotwinski.eu
be.el
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : 27 Wrzesień 2008, 07:10:25 »

Pamiętam te kredki. Ja w tamtych czasach  Mrugnięcie bardzo lubiłam kredki Bambino. Dobrze się nimi kolorowało. No i przyznaję- marzyłam też o kredkach chińskich Chichot- tu z kolei na pudełku była chyba panda. Okropnie kolorowały ale były zagraniczne Chichot Chichot Chichot- no i trzeba było stać za nimi w dłuuuuuugiej kolejce Szok
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Webmastering Dariusz Rekosz